latinica  ћирилица
21/03/2018 |  19:02 | Аутор: СРНА

Због снијега успорено преко превоја Рогој, Хан Поглед, Чемерно...

Због новог снијега на коловозу успорено се саобраћа преко превоја Рогој на путу Трново-Фоча, Хан Поглед /Власеница-Хан Пијесак/, те на путном правцу Гацко-Тјентиште, преко превоја Чемерно, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
илустрација - Фото: СРНА
илустрацијаФото: СРНА

Због изливања ријеке Саве у мјестима Гашница и Бистрица, на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због клизишта у рејону Челића саобраћај се одвија наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

У току су активности на постављању понтонског моста ради успостављања саобраћаја на путном правцу Козарска Дубица-Моштаница, а непосредно поред оштећеног моста преко кога је раније обустављен саобраћај, наводи се у саопштењу.

На регионалном путу Кифино Село-Улог-Кланци преко превоја Морине обустављен је саобраћај због сњежних сметова.

На осталим путевима у Републике Српске саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења.

У нижим предјелима вози се по мокрим и клизавим коловозима, док су на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја коловози заснијежени.

Због нешто ниже температуре из АМС упозоравају на могућу поледицу, посебно на дионицама у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима.

Из АМС наводе да дежурне екипе предузећа за путеве на терену чисте и посипају коловоз, тако да је задовољавајућа проходност, те возачима препоручују опрезну вожњу, уз обавезну употребу зимске опреме.