latinica  ћирилица
20/03/2018 |  14:10 ⇒ 15:43 | Аутор: СРНА

Нове жртве пуцњаве у америчкој школи (ВИДЕО)

Особа која је извршила оружани напад у гимназији "Грејт милс" у америчкој савезној држави Мериленд, која је један од ученика ове школе, превезена је у болницу, а ситуација је под контролом, саопштено је из канцеларије окружног шерифа.
Америчка полиција (Фото: Fotolia/Dominik Herz) -
Америчка полиција (Фото: Fotolia/Dominik Herz)

Портпарол шерифа у Округу Сент Мери Џули Јинглинг потврдила је да у гимназији има повријеђених, али није могла да наведе тачан број рањених нити да пружи информацију о могућим смртним случајевима.

"Фокс 5" је пренио да су три особе превезене из школе након инцидента, а Ен-Би-Си је раније јавио да је велики број особа рањен.

Из Окружног одјељења за образовање саопштено је да је ситуација након пуцњаве у школи под контролом.

"Догодила се пуцњава у гимназији 'Грејт Милс'. Школа је затворена, ситуација је под контролом, а чланови шерифове канцеларије су на лицу мјеста", саопштено је на интернет страници гимназије.

Један од ученика је за локалне медије изјавио да вјерује да је седам лица повријеђено и да је најмање једна особа погинула.

На лице мјеста су послати и агенти Бироа за алкохол, цигарете, ватрено оружје и експлозиве /АТФ/, саопштено је из ове службе.

Из канцеларије шерифа су путем званичног налога на "Твитеру" замолили родитеље да не долазе у гимназију поводом овог инцидента, већ да оду у оближњи Леонардтаун.

Гувернер Мериленда Лери Хоган је на свом налогу на "Твитеру" написао да прати извјештаје, а локално становништво је позвано да прати упутства локалних органа за спровођење закона, који су на лицу мјеста, пренио је "Спутњик".

Пуцњава у Мериленду се догодила само мјесец дана након масакра у школи у саведној држави Флориди, када је 19-годишњи Николас Круз у гимназији "Стоунмен Даглас" у Паркленду убио 17 особа.