latinica  ћирилица
20/03/2018 |  10:40 ⇒ 10:46 | Аутор: СРНА

Тадић: Нећемо одустати од тужбе против Мектића

Огранак руског Мото-клуба "Ноћни вукови" из Републике Српске неће одустати од тужбе против министра безбједности БиХ Драгана Мектића и других који су са њим учествовали у пласирању лажи и рушењу угледа овог мото-клуба који његује православље, рекао је Срни потпредсједник огранка Горан Тадић.
Мотоциклистичка група "Ноћни вукови" (photo: news.sky.com) -
Мотоциклистичка група "Ноћни вукови" (photo: news.sky.com)

Тадић је навео да ће се чланови огранка, који се тренутно налазе у Бијељини, посветити подношењу тужбе одмах након деветодневне руте "Руски Балкан" на којој се налазе.

"Након наше турнеје, ангажоваћемо адвоката и поднијети тужбу против оних који су нас оптуживали да смо терористичка организација јер нема никаквих доказа за изговорене ријечи", истакао је Тадић.

Он је нагласио да нису очекивали да ће се "дићи толика прашина око њих" јер су добронамјерна група људи, међу којима има жена, свештеника.

"Ми смо група људи која воли и његује православље и сваке године смо организовали овакве турнеје, па се никада нису оглашавали на такав начин. Заиста не видим по чему би ова била другачија", каже Тадић.

Он је додао да су све њихове вожње и турнеје транспарентне, а примјер је и видовданска вожња, кроз коју их све вријеме прати и обезбјеђује полиција.

"Нико од чланова нашег клуба нема кривичну пријаву, чланови су и људи који су ратовали за ову земљу, наш предсједник клуба је човјек који је у рату изгубио ногу, који прима инвалиднину, и зар би он могао да буде терориста?", пита Тадић и додаје да их такве оптужбе вријеђају, као и чланове њихових породица.

Он је рекао да је евидентна жеља да се смањи руски утицај на Балкану, а да су ове оптужбе један од тих начина.

"Они желе да смање утицај Руса на овом подручју јер ми једни према другима гајимо велико поштовање и љубав, редовно се посјећујемо и вјерујем да то њима смета. Наравно да нећемо поштовати САД, сви знамо како су нас третирали и шта мисле о нама", навео је Тадић.

"Ноћни вукови", након Бијељине, посјетиће Брчко, Бањалуку и Добој, те наставити пут преко Србије, а крајња дестинација је Београд, одакле су и кренули.

У оквиру деветодневне руте "Руски Балкан", чланови "Ноћних вукова" прећи ће маршуту од 2.000 километара која обухвата: Београд - Нови Сад - Фрушку Гору - Бијељину - Брчко - Бањалуку - Добој - Ваљево - Чачак - Крушевац - Ниш - Белу Паланку - Ћуприју - Јагодину - Крагујевац - Белу Цркву - Београд.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић у тајном извјештају за чланове Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ прогласио је "Ноћне вукове" паравојном формацијом, те их додао на листу безбједносно опасних организација.