latinica  ћирилица
20/03/2018 |  08:11 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Савјет министара о измјенама Закона о ОБА

Савјет министара требало би данас да разматра Нацрт закона о измјени Закона о Обавјештајно-безбједносној агенцији /ОБА/ БиХ и извјештај о раду ове агенције за 2017. годину.
Сарајево, Парламент БиХ - Фото: klix.ba
Сарајево, Парламент БиХФото: klix.ba

На дневном реду сједнице су Нацрт закона о измјенама Закона о кривичном поступку БиХ и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о финансирању институција БиХ, најављено је из Савјета министара.

Пред министрима ће бити нацрт одлуке о ратификацији уговора о гаранцији /Коридор "Пет це" у Републици Српској - први дио/ између БиХ и Европске банке за обнову и развој, те приједлог одлуке о одобравању издавања додатне гаранције БиХ према уговору о другом амандману на уговор о зајму између "Ауто-путева Републике Српске" и Европске банке за обнову и развој /Бањалука-Добој - прва фаза/.

Биће ријечи и о Нацрту одлуке о ратификацији споразума о сарадњи између Савјета министара и Владе Србије у процесу приступања ЕУ.

На дневном реду је и информација о реализацији активности у вези са испуњењем услова за активирање Акционог плана за чланство у НАТО /МАП/.

Савјет министара размотриће и приједлог одлуке о измјени одлуке о успостављању тијела за надзор над спровођењем Стратегије БиХ за превенцију и борбу против тероризма и њом предвиђених акционих планова.

Пред министрима ће бити четврти квартални извјештај о спровођењу мјера из Акционог плана за реализацију приоритета из извјештаја о БиХ за 2016. годину.

На сједници ће бити ријечи и о информацији о спроведеним активностима на изради стратегије запошљавања у БиХ за наредни четворогодишњи период.

Сједница је заказана за 12.00 часова, а по њеном окончању биће објављено саопштење.