latinica  ћирилица
18/03/2018 |  14:17 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Вукотић: Мектић највећа пријетња по безбједност БиХ

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић сматра да је министар безбједности БиХ Драган Мектић највећа пријетња по безбједност БиХ, јер неаргументовано говори о удружењима из Републике Српске.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

"Уколико је тачна информација, коју је објавио један од портала, да су највећа пријетња по безбједност БиХ удружења и појединци из Републике Српске, онда се може рећи да је БиХ сигурно најбезбједније мјесто у свијету", рекао је Вукотић Срни.

Он каже да би о свему требало да расправља Народна скупштина Републике Српске и да ће све учинити да тако и буде.

 

Војвода Славко Алкесић из Билеће изјавио је Срни да не представља никакву безбједносну опасност за БиХ, те да се не може ставити знак једнакости између организација проистеклих из отаџбинског рата и Ноћних вукова са вехабијским покретом.

"Ако су истините тврдње појединих медија, не представљам никакву безбједносну опасност за БиХ, ни ја ни било ко кога је прозвао министар безбједности БиХ - експонент политике која је стварна опасност по БиХ, а нарочито по Републику Српску и њене институције", истакао је Алексић.

Он је поручио да се његова ратна прошлост може провјерити код сва три народа у БиХ.

"Моја ратна прошлост може да се провјери код Срба, муслимана и Хрвата који су читав рат провели на Грбавици. Не може се ставити знак једнакости између организација проистеклих из отаџбинског рата и Ноћних вукова са вехабијским покретом", истакао је Алексић.