latinica  ћирилица
18/03/2018 |  12:20 | Аутор: СРНА

Галијашевић: Безбједносне структуре на нивоу БиХ највећа пријетња по безбједност грађана

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је данас Срни да организације у Републици Српској за које Министарство безбједности БиХ и ресорни министар Драган Мектић сматрају да су пријетња по безбједност БиХ никада у свом дјеловању никога нису убиле, нити било шта друго урадиле, те да су безбједносне структуре на нивоу БиХ највећа пријетња по безбједност грађана.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

"Извјештај о безбједносним пријетњама по БиХ очито је да су писали болесни људи који раде у болесним институцијама на нивоу БиХ. Говори се о организацијама у Српској, а истовремено се на консолидованој листи Савјета безбједности УН налази пет организација из БиХ повезаних са терористичким нападом у САД 11. септембра, убиствима у свијету, прањем новца због финансирања тероризма, а сви знамо и колико проблеме у БиХ су вехабијске комуне и параџемати", рекао је Галијашевић.

Он је упитао да ли у безбједносним институцијама БиХ знају шта је појам тероризма и терористичких организација?

"Начин на који се суочавамо са њихом извјештајима путем сарајевским медија говори да ту нема безбједњака и безбједности. Највећа пријетња по БиХ су Мектић и директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Осман Мехмедагић - Осмица", закључио је Галијашевић.

Повезане вијести:
Министарство безбједности БиХ - Српска удружења, војвода Алексић, Вукотић... безбједносна пријетња по БиХ
Ћеранић: Мектић дезинформацијама узнемирава јавност