latinica  ћирилица
17/03/2018 |  16:26 | Аутор: РТРС

Ђукић: Пребродили смо кризу, смањили заостатак...

Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић рекао је да је његова екипа превазишла кризу и да очекује побједу над Радником која би значила за самопоуздање.
Мирослав Ђукић - Фото: Getty Images
Мирослав ЂукићФото: Getty Images

"Екипа се налази у добром моменту, види се бољитак. У узлазној смо путањи и очекујем да освојимо три бода, што би нам значило за самопоуздање. Успели смо да пребродимо кризу, санирамо и вратимо се на прави колосек", рекао је Ђукић.

Партизан ће у недјељу дочекати Радник из Сурдулице у 28. колу Суперлиге Србије

Црно-бијели су у прошлом колу искористили реми Црвене звезде, којој су пришли на 12 бодова у првенству.

"Смањили смо разлику за два бода и треба да наставимо да покушавамо да је смањимо још више. Не играју имена већ фудбалери. У сваку утакмицу морамо бити максимално ангажовани и концентрисани ако желимо да побеђујемо. Са свима смо се мучили што је сасвим нормално", казао је Ђукић.

Он је навео да Партизану неће бити лако у наредној утакмици против "чврсте екипе" из Сурдулице.

"Можемо да очекујемо тврд, тежак меч. Веома је битно отворити га што пре да бисмо играли мирније и растерећеније. Ми ћемо водити игру, а они ће покушавати да нас угрози из контранапада, за шта има брзе играче. У томе треба да их спречимо", казао је тренер црно-белих.

Ђукић неће моћи да рачуна на повређене Мирослава Вулићевића, Бојана Остојића и Милана Митровића, али је навео да је добра ствар што се враћа Зоран Тошић.

Он је додао да га радује како се млади Светозар Марковић сналази, уз ријечи:

"Потврдио се, расте из дана у дан, смирен је, сталожен, и даље предано ради, што је најбитније, не улази у еуфорију".

Партизан је у сриједу прошао у полуфинале Купа Србије, а Ђукић је рекао да његова екипа не смеиј да се опусти јер је Звезда елиминисана.

"Не треба да мислимо да је све решено ако нема Звезде. На Звездином примеру треба да научимо лекцију да нема лаких противника и да може лако да се победи", рекао је Ђукић.

Утакмица између Партизана и Радника ће се играти од 13.00 на стадиону у Хумској.

Извор: Б92, Бета