latinica  ћирилица
17/03/2018 |  11:31 ⇒ 13:54 | Аутор: СРНА

Кошарац одбио услуге Амбасаде у Москви - Иванић није имао снаге да смијени Мујезиновића

Предсједавајући Клуба посланика СНСД у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац рекао је да током боравка у Москви није прихватио услуге Амбасаде БиХ у знак протеста због недавног понашања амбасадора Мустафе Мујезиновића који се фотографисао на Црвеном тргу са студентима из БиХ и истакнутим ратним заставама, честитајући тзв. дан независности БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

-Мујезиновић је требало да буде смијењен, али Младен Иванић није имао политичке снаге и храбрости да овај случај доведе до краја - рекао је Кошарац одговарајући на питање Срне да ли ће посјетити Амбасаду БиХ у Москви.

Спорна фотографија са истакнутим ратни заставам БиХ настала је нако што су се студенти из БиХ састали са Мујезиновићем у Москви. Студенти су, заједно са Мујезиновићем, са Црвеног трга свима у БиХ честитали такозвани дан независности БиХ.

Министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак тада је најавио да ће о свему информисати Предсједништво БиХ које је надлежно да санкционише овај поступак, али и изразио сумњу да ће Мујезиновић бити смијењен.

Мустафа Мујезиновић и након овог инцидента обавља функцију амбасадора БиХ у Москви.

Извор: СРНА