latinica  ћирилица
16/03/2018 |  16:17 ⇒ 18:48 | Аутор: РТРС

Наставак доградње Дома здравља Источно Сарајево (ВИДЕО)

Данас је потписан Споразум о другој фази доградње Дома здравља Источно Сарајево, вриједности 584.000 КМ. Радови би требало да буду завршени за четири мјесеца.
Источно Сарајево: Доградња Дома здравља - Фото: РТРС
Источно Сарајево: Доградња Дома здрављаФото: РТРС

Најдаље за петнаест дана требало би да почне постављање столарије, фасаде и електро-машински унутрашњи радови на новом дијелу објекта Дома здравља који ће, након оспособљавања, омогућити и побољшање и проширење спектра услуга грађанима.

- Хитна служба ће бити посебна цјелина, Центар за ментално здравље, Центар за рехабилитацију и Педијатрија ће прећи у веће просторије, заједно са дјечијом стоматологијом - каже Тијана Гаврић Мичић, в.д. директора Дома здравља.

У оквиру нових 1.000 метара квадратних биће мјеста и за пружање услуга из области медицине рада и спорта.

- Завод за медицину рада и спорт ће заокружити цјеловитост покривања цијеле Републике Српске отварањем центра у Источном Сарајеву, јер већ имамо центре у Бањалуци, Приједору, Добоју, Бијељини и Требињу - каже Бранка Шмитран Ђурић, директорка Завода за медицину рада и спорта Републике Српске.

Истовремено, доградњом ће се ријешити и питање трајног смјештаја Апотека Источно Сарајево.

- Оно што је најбитније је да ће грађани Источног Сарајева, односно Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, кроз боље инфраструктурне услове сигурно имати бољу примарну здравствену заштиту. То је највећа вриједност овог пројекта - каже Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Средства за финансирање пројекта обезбиједиле су општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, које су и оснивачи Дома здравља, Јавна установа Апотеке Источно Сарајево, док је за Завод и Дом здравља средства дозначило ресорно министарство.

- Општина Источна Илиџа је за овај пројекат издвојила 60.000 КМ, уз оно што је раније уложено. Такође, битно је нагласити да се у буџету општине Источна Илиџа налазе и средства намијењена за куповину санитетског возила у вриједности од 70.000 КМ - каже Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Изабрани извођач радова, предузеће Мега пројект, обећава да ће рок од 120 дана за завршетак радова бити испоштован.