latinica  ћирилица
16/03/2018 |  15:21 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Реконструкција улице Петра Великог у Чесми (ВИДЕО)

У бањалучком насељу Чесма почиње реконструкција улице Петра Великог, за шта је издвојено око 750. 000 марака. Радови би требало да буду завршени за 60 дана.
Бањалука-насеље Чесма - Фото: РТРС
Бањалука-насеље ЧесмаФото: РТРС

Најфреквентнија улица насеља Чесма до средине маја требала би да буде реконструисана. Уз нову саобраћајнићу биће изграђени и тротоари.

Обнова саобраћајнице почела је на захтјев мјештана насеља Чесма, у којем живи 6.000 становника.

- Улица која је оваква каква јесте, гдје немамо ни метар тротоара, највећу опасност представљала је за ђаке. Напокон долази до реализације овог пројекта који ће промијенити насеље у позитивном смислу, истиче Миладин Маличевић, предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма.

За реконструкцију ове улице издвојено је око 750.000 марака, из кредита Свјетске банке намијењеним за обнову од поплава 2014. године, када је страдала и инфраструктура у овом дијелу града.

- Спреми су сви услови за потпуну реконструкцију, биће ту обострани тротоари, јавна расвјета, аутобуска стајалишта, канализацијуа, саобраћајнице ширине шест метара, појашњава Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Ове године за саобраћајне пројекте град издваја око 10 милиона марака за изградњу шест кружних раскрсница, моста и других саобраћајница.