latinica  ћирилица
15/03/2018 |  15:29 | Аутор: РТРС

МУП Србије заплијенио оружје и динамит са телефоном за даљинско активирање (ФОТО)

Полиција је у Београду и Трстенику ухапсила Т. Т. (1959), С. И. (1987) и Ј. Н. (1980) због сумње да су извршили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и запленили већу количину оружја и експлозивних средстава.
олиција током претреса возила пронашла зоље, динамит, мину - Фото: РТС
олиција током претреса возила пронашла зоље, динамит, минуФото: РТС

Ова лица су ухапшена након што је у возилу у којем су се налазили пронађено оружје – три зоље, аутоматски пиштољ, килограм динамита са телефоном за даљинско активирање и мину.

Такође, полицијски службеници су након претреса стана који је користио осумњичени Т. Т. пронашли револвер и самострел, а у стану осумњиченог С. И. четири оптичка нишана за оружје, шест носача за оптички нишан и мобилни телефон за који се сумња да се користи приликом постављања експлозивних направа. У стану осумњиченог Ј. Н. пронађено је и 13 пригушивача за ваздушне пушке, као и 55 оптичких нишана за ручне бацаче граната.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи се у саопштењу.

Извор: РТС