latinica  ћирилица
15/03/2018 |  14:16 ⇒ 14:47 | Аутор: РТРС

Одређен притвор Ћосовићу

Бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор Бењамину Ћосовићу /22/ из Тешња, осумњиченом за напад на добојске полицајце, речено је Срни у суду.
Чаире, код Добоја - Фото: РТРС
Чаире, код ДобојаФото: РТРС

Мјере притвора одређене су до 13. априла, рачунајући дан хапшења.

Ћосовић је осумњичен за кривично дјело помоћ учиниоцу послије извршења кривичног дјела у вези са покушајем тешког убиства у стицају са кривичним дјелом спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

Притвор је одређен због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа, а која је посебно тешка с обзиром на начин извршења.

Мјере притвора одређене су и због тога што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда или узнемирености јавности.

Ћосовић је 9. марта у мјесту Миљковац код Добоја, заједно са Мустафом Хасанбашићем из Тешња пуцао на полицију, након чега је дошло до физичког обрачуна у коме је један полицајац теже, а један лакше повријеђен.

Полиција је успјела да савлада Ћосовића, који је, такође, задобио повреде, након чега је превезен у добојску болницу, док је Хасанбашић побјегао, али је, након вишечасовне потјере, ухапшен код Маглаја.

Ћосовић је, након што му је указана љекарска помоћ, 10. марта покушао да побјегне кроз прозор из добојске Болнице, у чему је спријечен.

Он након добојске болнице предат Министарству унутрашњих послова Републике Српске те Републичком јавном тужилаштву, а потом Окружном суду у Бањалуци који му је одредио једномјесечни притвор.