latinica  ћирилица
15/03/2018 |  12:08 ⇒ 12:08 | Аутор: РТРС

Полиција у Бијељини открила случај искориштавања дјеце за порнографију

Полиција је у Бијељини открила случај искориштавања дјеце за порнографију за шта се сумњичи 35-годишњи мушкарац чији су иницијали Д.С.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Како је на конференцији за штампу потврдио шеф Криминалистичке полиције Полицијске управе Бијељина Дарко Коврлија, осумњичени је путем друштвених мрежа дјевојчицама слао порнографски садржај и фотографије свога тијела, а потом је од њих захтијевао да фотографишу своје тијело и да му достављају те фотографије. У току је даљња истрага o овом кривичном дјелу за које је запријећена максимална казна од пет година затвора.

Коефицијент расвијетљености кривичних дјела у току фебруара је 65 одсто, а у случају тежих кривичних дјела, као што су разбојништва и крађа возила, чак 100 одсто, рекао је начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић.

Он је стање безбиједности за прошли мјесец оцијенио задовољавајућим, посебно јер није било тежих кривичних дјела која би изазвала узнемирење јавности. Једино је у области безбједности саобраћаја стање неповољније него годину раније, а у саобраћајним незгодама живот су изгубиле двије особе.

В.Јевтић/РТРС