latinica  ћирилица
13/03/2018 |  22:53 ⇒ 23:28 | Аутор: РТРС

ЛШ: Севиља утишала Олд Трафорд, "Вучица" прејака за Шахтјор! (ФОТО)

Екипа Севиље приредила је сензацију у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона елиминисавши Манчестер Јунајтед-2:1 (0:0)

Послије меча без погодака прије три седмице у Андалузији, изабраници Винченца Монтеле су погоцима Висама Бен Једера потпуно заслужено шокирали Олд Трафорд и пласирали се међу осам најбољих клубова Европе.

Тим Жозеа Муриња дјеловао је поприлично безидејно у покушајима да угрози гол Серхија Рика, Ерик Баји успио је у неколико наврата у посљедњи час да сачува мрежу Давида де Хее, али ни он није могао ништа у 74. минуту.

Француз га је избацио одличним дриблингом и потом снажним ударцем закуцао лопту у ближи угао са пенала. Само три минута касније све је било готово послије новог гола истог играча, а све што је домаћин успио да уради био је почасни гол Ромелуа Лукакуа.

Истовремено, Јувентусу, Манчестер Ситију, Ливерпулу и Реал Мадриду, који су раније обезбиједили пролаз у четвртину финала, придружила се и Рома пошто је на свом Олимпику минималним резултатом савладала Шахтјор-1:0 (0:0).

ЛШ: Рома - Шахтјор (Фото:Tanjug/AP)

Јунак Рима, послије пораза у Доњецку од 2:1, био је Един Џеко-који је у 52. минуту искористио дивно додавања Кевина Стротмана и послао лопту кроз ноге истрчалог Андреја Пјатова.

Сутра су на програму посљедња два сусрета ове фазе елитног такмичења, минхенски Бајерн ће у Истанбулу чувати огромних 5:0 против Бешикташа, док ће Челси жељети да изненади Барселону на Ноу Кампу, послије ремија на Стамфорд Брижу 1:1.

Извор: РТРС/Агенције