latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:28 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Завршена обнова Музичке школе Владо Милошевић у Бањалуци (ВИДЕО)

Завршена је обнова Музичке школе Владо Милошевић у Бањалуци.
Музичка школа "Владо Милошевић" - Фото: РТРС
Музичка школа "Владо Милошевић"Фото: РТРС

Обнова објекта урађена је у оквиру пројекта "Зелени економски развој".

Нова фасада, кров и столарија допринијеће бољим условима за наставу. У пројекат је уложено 180.000 марака, а уштеда је највећа на гријању и електричној енергији.

"Значајне уштеде да се остваре и по питању одржавања инструмената. Тачније ми сада у нашој школи имамо постигнуту јединствену темпаратуру у цијелом објекту, тако ће вијек трајања инструмента бити много дужи", навео је Дамир Јованић директор Музичке школе Владо Милошевић.

Радмила Коцић-Ћућић помоћник министра за основно и средње образовање, Министарство просвјете и културе Српске
истиче да ће "Зелени економски развој" обновити 21 образовну установу, од којих је највише основно школских.

"Ми очекујемо да ће ученици и наставници бити више мотивисани за рад", каже Коцић-Ћућић.

Од наредне зиме бољи услови и за дјецу у вртићу Пчелица. Донацију за реконструкцију столарије обезбиједила је компанија Милбауер.

"Ради се о објекту који је саграђен 1982. године и столарија је из тог периода. Јако је трошна и нефункционална, да не причамо о уштеди коју добијамо", навела је Јелена Куртиновић директорка Центра за предшколско васпитање и образовање.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нада се да ће до јесени и наредне сезоне имати још више нових слободних мјеста у вртићу, а захваљујући и онима који помогну реконструкцијама, побољшаће већ постојеће капацитете.

Градоначелник је најавио да ће до краја љета бити припремљена стратегија развоја града Бањалука за период 2018-2027. године.