latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:25 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

У Гробницама почела реконструкција улица и водоводне мреже (ВИДЕО)

Вишедеценијска жеља становника зворничког насеља Гробнице биће испуњена, јер је у овом насељу, прије неколико дана, почела реконструкција улица и водоводне мреже у оквиру друге фазе пројекта "Фиш".
Реконструкција улица - Фото: РТРС
Реконструкција улицаФото: РТРС

Средства су обезбијеђена из кредита Свјетске банке и из градског буџета.

Радови су почели у улици 9. априла. У наредних 15 дана биће замијењене водоводне цијеви, након чега ће услиједити уређење коловоза и замјена расвјете.

"Мени је драго што су ово почели, иначе овдје од кад сам дошао, а дошао сам као расељено лице 96-те, били су нон-стоп проблеми са пуцањем ових цијеви, које су рађене, можда прије 30, 40 година. Свака им част, само нек су почели, ваљда ће и завршити ако Бог да", прича мјештанин Борислав Главоњић.

Осим ове биће реконструисане и Радничка и улица Гаврила Принципа. Почетак радова обрадовао је грађане.

Због радова отежано је одвијање саобраћаја у овом дијелу града. Надлежни очекују разумијевање грађана.

Бојан Ивановић замјеник градоначелника Зворника моли суграђане да буду стрпљиви, јер то је за добробит свих.

"Ако не буде неких непредвиђених околности и наравно ако грађевинска сезона, односно вријеме послужи, очекујемо да би радови у Гробницама могли бити завршени, да кажемо крајем априла мјесеца", наввео је Ивановић.

У Градској управи се надају да ће "Фиш" пројекат бити настављен, а аплицирали су и за уређење водоводне мреже у мјесним заједницама Пилица и Локањ.