latinica  ћирилица
13/03/2018 |  12:14 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

"Кокошка" се кандидовала на изборима

Гласачи широм свијета имају све мање повјерења у своје политичке представнике - људе - па је најлогичније да се на изборима кандидује - кокошка. Тако резонује мађарска странка названа "Странка дворепог пса", основана 2006. у Сегедину, која је на овим изборима представила кандидата обученог од главе до пете у костим кокошке.
"Кокошка" се кандидовала на изборима - Фото: РТРС
"Кокошка" се кандидовала на изборимаФото: РТРС

Јозеф Тиши-Рацс, кандидат странке, већ се озбиљно "залауфао" па обилази скупове и разговара с грађанима, стално обучен у кокошије одијело.

"Ми смо најозбиљнија странка у мађарској историји. Мислим да су људи изгубили повјерење у људске политичаре, па је разумно претпоставити да ће повјеровати кокошки или, рецимо, псу", рекао је кокошји кандидат новинарима.

Странка је, иначе, име добила по махању репа којим пси изражавају да су сретни. А с обзиром да је у њиховој странци, кажу, јако пуно весеља, онда су странку назвали по два псећа репа.

Кокошка је без проблема прикупила 500 потписа потребних како би се кандидовала на априлским изборима у регији Гyор-Мосон-Сопрон.

Занимљива су и његова предизборна обећања, која одушевљавају присталице. Тако ће чим дође на власт купити нову фотељу јер му садашња премијерска фотеља не дјелује довољно удобно. Најављује и бродски саобраћај кроз центар града, али из себичних разлога, јер "жели подморницом стићи до куће након радног дана и одморити у џакузију".

Странка жели уништити демократију јер су "људи ионако уморни од ње". Умјесто ње, утемељио би "кратократију" у којој не би крали само политичке вође, већ би "красти могао свако, односно чак и свакодневни радни људи".

Извор: Независне новине