latinica  ћирилица
13/03/2018 |  11:14 | Аутор: СРНА

Потписан уговор са "Милбауером" о набавци пасошких књижица

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ /ИДДЕЕА/ и бањалучка компанија "Милбауер" потписали су у Бањалуци четверогодишњи уговор о набавци пасошких књижица у вриједности 28,47 милиона КМ, рекла је Срни портпарол ИДДЕЕА Елвира Аџикић.
БиХ пасош - Фото: РТРС
БиХ пасошФото: РТРС

"Потписивањем овог уговора у наредном четверогодишњем периоду грађани БиХ ће у законом прописаном року несметано моћи долазити до својих путних исправа", истакла је Аџикићева.

Уговор је потписан јуче у просторијама ИДДЕЕА у Бањалуци.

Канцеларија за разматрање жалби БиХ одбила је раније жалбу Француске компаније "Гемалто", чиме су створени предуслови да ИДДЕЕА након неколико неуспјешних покушаја заврши тендер за набавку пасошких књижица.

Најбољу понуду на посљедњи тендер, на који се и жалио "Гемалто", доставила је бањалучка компанија "Милбауер", која за четворогодишње штампање пасошких књижица тражи 28,47 милиона КМ с ПДВ-ом, док је компанија "Веридос" тражила чак 53,28 милиона КМ.

Ове двије компаније једине су и доставиле понуде за четворогодишњи посао штампања пасошких књижица, иако их је далеко више преузело тендерску документацију.