latinica  ћирилица
13/03/2018 |  09:12 | Аутор: РТРС

Павић увјерен у договор са СНСД-ом

Предсједник ДНС-а Марко Павић увјерен је да ће ова странка и СНСД доћи до споразума који је у обостраном интересу када је ријеч о учешћу на предстојећим општим изборима.
Марко Павић - Фото: РТРС
Марко ПавићФото: РТРС

"С обзиром на то да је Савез за промјене већ утврдио кандидате, нормално је да остају преговори са СНСД-ом и то је наш стари коалициони партнер", рекао је Павић за "Ослобођење", најављујући да ће преговори бити одржани у наредних седам дана.

Према Павићевим ријечима, широк је круг функција о којима СНСД и ДНС могу разговарати.

Он није желио лицитирати именима из ДНС-а, који је у својој платформи изнио захтјев за мјесто предсједника или премијера Српске, истичући да унутар коалиције треба да се утврде заједнички ставови о кандидатима.

Уколико не дође до договора са СНСД-ом, Павић не искључује могућност да ДНС на изборе изађе са четири-пет странака које желе заједнички наступ.

Лидер ДНС-а истакао је да ова странка није учествовала у разговорима о формирању трећег блока, наводећи да не зна ко је иницирао ту причу.

"Трећи блок се може формирати непосредно након избора, да би на сљедећим изборима имао неки значајнији утицај", оцијенио је Павић.

Извор: СРНА