latinica  ћирилица
13/03/2018 |  09:10 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

ФДИ - Република Српска "Европски регион будућности"

Савјетник министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић присуствоваће данас у Кану додјели награда у категорији европских градова и регија будућности за страна улагања за 2018/2019. годину.
ФДИ - Република Српска Европски регион будућности -
ФДИ - Република Српска Европски регион будућности

Према рангирању Република Српска је изабрана као једна од 10 малих регија будућности за 2018/2019. годину, за стратегију страних улагања.

Додјелу награда организује "ФДИ магазин", који издаје "Фајненшел тајмс".

ПРЕДСТАВЉАЊЕ СРПСКЕ У АУСТРИЈИ

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске од јуче бораве у Аустрији гдје ће посјетити седам аустријских компанија с циљем привлачења инвеститора из сектора прераде воћа и поврћа, у оквиру кампање директног маркетинга.

Циљ кампање је да се путем директних разговора са потенцијалним инвеститорима, који су исказали интерес за сарадњу, представе могућности улагања у Српску у овом сектору, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Током посјете биће уприличен и радни састанак у Привредној комори Аустрије о истој теми.

Кампања се организује уз подршку Групације Свјетске банке и Представништва Републике Српске у Аустрији.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу представљаће начелник Одјељења за опште и правне послове Дијана Гушић, а Министарство пољопривреде виши стручни сарадник Остоја Шиник.