latinica  ћирилица
13/03/2018 |  08:17 ⇒ 15:43 | Аутор: РТРС

Сакраменто поражен, 19 поена Богдановића (ВИДЕО)

Кингси замало изненадили Оклахому у утакмици послије које су њихови навијачи остали задовољни упркос поразу 106:101. Богдан Богдановић са 19 поена, осам скокова и неколико добрих одбрана прва звијезда тима из главног града Калифорније. Велика тројка Тандера подијелила ловорике: По 21 поен Пола Џорџа и Кармела Ентонија, нови трипл-дабл за Расела Вестбрука, 99. у каријери.
Богдан Богдановић - Фото: B92
Богдан БогдановићФото: B92

Два слободна бацања Корија Бруера на самом крају утакмице били су посљедња шанса Кингса да дођу до побједе против Оклахома Ситија, али је ветеран у редовима Тандера мирно убацио оба пенала и ставио тачку на одличну утакмицу у "Чесапик енерџи арени".

Оклахома је меч добила резултатом 106:101, а посљедње поене за Сакраменто, 23 секунде пре краја, постигао је Богдановић са линије пенала, после којих су Кингси пришли на три поена разлике.

Српски репрезентативац одиграо је сјајну партију и са 19 поена био најбољи стријелац тима, док је са осам скокова помјерио рекорд каријере у НБА лиги. За 29 минута, из седам покушаја убацио је три тројке, а поштовање противника зарадио је када је раменом одбио снажног Стивена Адамса и добио додатно слободно бацање.

Одмах послије меча, навијачи Кингса нису били незадовољни, прије свега јер се њихова екипа опоравила од лошег издања против Николе Јокића и Денвер Нагетса, док је Богдановић покупио силне хвале по друштвеним мрежама.

Ипак, Оклахома се показала као снажнија екипа у којој су славу за побједу на равне части подијелила три главна играча: Расел Вестбрук са новим трипл-даблом, те Мело и Пол Џорџ са по 21 поеном.

За Кингсе, добар је био Герет Темпл са 15 поена.

Хјустон славио у тексашком дербију, побједе Милвокија и Портланда.

Резултати:

Хјустон - Сан Антонио 109:93
Мемфис - Милвоки 103:121
Оклахома - Сакраменто 106:101
Портланд - Мајами 115:99

Извор: РТС