latinica  ћирилица
12/03/2018 |  16:43 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворен Дневни центар за дјецу затечену у просјачењу и скитњи (ВИДЕО)

У Бањалуци је отворен Дневни центар за дјецу и малољетнике затечене у просјачењу и скитњи. Дјеци ће осим хране, гардаробе и потрепштина за личну хигијену, бити пружена и подршка у школовању.
Бањалука, отворен дневни центар - Фото: РТРС
Бањалука, отворен дневни центарФото: РТРС

На добровољној бази дјеца и малољетници, сваким радним даном од девет до 17 часова могу долазити у просторије дневног центра. Чланови удружења Нова генерација пружиће им помоћ у учењу и рјешавању свих проблема са којима се сусрећу.

- Ко код има проблем са дјецом, нека их доведе у Центар, јер им овдје указују на прави пут и васпитање, а у то сам се и сама увјерила - каже Мирјана Шорда, мајка дјеце корисника Центра.

Јадранка Јанковић, директор Удружења Нова генерација, каже да особље Центра чине психолози, социјални радници, координатори пројекта, имплементатори активности и дефектолог.

Град Бањалука обезбиједио је простор и суфинансирано обнову просторија. Помоћ је пружила и организација Сачувајмо дјецу.

- Наша је обавеза да пружимо помоћ дјеци која су угрожена и запостављена или на било који други начин ометена у нормалном расту и развоју - нагласио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Радојичић је најавио да ће до краја маја бити завршен још један објекат дневног центра за дјецу са сметњама у психофизичком развоју.