latinica  ћирилица
12/03/2018 |  16:17 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Добој: Незадовољне власнице против постављања тезги на пијаци (ВИДЕО)

Неколико власника пословних простора на добојској зеленој пијаци незадовољни су због постављања нових тезги испред њихових радњи. Продавци тврде да им то угрожава посао, док надлежни тврде да је то у складу са новим регулационим планом.
Добој, пијаца - Фото: РТРС
Добој, пијацаФото: РТРС

Власнице пословних простора дигле су глас против намјере да се испред њихових пословних простора поставе тезге. Тврде да су заграђени и да ће им нове тезге ометати пословање.

- Остављају само један метар за пролаз, упитно је да ли се уопште тако може ући у пијацу. Ја сам реаговала, јутрос сам била у републичкој и општинској грађевинској инспекцији, рекли су да ће сутра реаговати - каже Свјетлана Николић, власница пословног простора.

Славица Митић Божановић, такође једна од власница, каже да постављање објекта испред постојеће радње у пракси значи да та радња више и не постоји или да може послужити искључиво као магацин.

Ако буде требало, кажу, правду ће тражити и на суду. У КП Прогрес, које управља пијацом, кажу да су тражили измјену регулациног плана ради унапређења пословања.

- Циљ је био да сви буду у једном кругу, да постоји прилазни пут и да се направи паркинг за купце - каже  Младен Вулић из овог предузећа.

Подршка незадовољним стиже само од ријетких, јер се остали власници или закупци тезги на зеленој пијаци не буне.

- Овим гуше пијацу тотално и то ми се не свиђа. Нормално стао сам уз њих, зато што је ово апсурдно - каже Бранко Странатић.

Измјену регулационог плана пијаце подржали су одборници у Скупштини грда, па их незадовљне власнице пословних простора позивају да дођу на пијацу и виде за шта су гласали.