latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:14 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Ове године милион КМ за пројекте у Вишеграду (ВИДЕО)

Влада Српске ове године издвојиће милион КМ за различите пројекте у Вишеграду, потврдила је министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић након разговора са начелником ове општине Младеном Ђуревићем.
Голићева у Вишеграду - Фото: РТРС
Голићева у ВишеградуФото: РТРС

Градска депонија, дивље депоније уз корито Дрине, огомне количине плутајућег отпада, проблеми су општине Вишеград. У овој локалној заједници надају се да се крај проблемима ускоро назире.

- У наредних мјесец дана у Вишеграду ће бити одржан састанак министара екологије Црне Горе, Србије и Републике Српске, на којем ће се озбиљније приступити рјешавању проблема и градске депоније и плутајућег отпада на ријеци Дрини - рекао је Ђуревић.

Ресорно министарство обновило је еколошко дозволу ХЕ Вишеград, којом су обухваћене нове активности које би Хидроелектрана требало да заврши.

- Предвиђено је учешће ХЕ Вишеград у реконструкцији канализационе мреже и помоћ у реконструкцији и санацији моста који је уништен ратним дешавањима 1992. године у насељу Душче - навела је Голићева.

Општина Вишеград са Правобранилаштвом Републике Српске има веома добру сарадњу, а посебно на рјешавању откупа станова у избјегличким насељима Гарча и Бикавац.

- Посебно бих желио да нагласим значај одлука везаних за откуп станова избјегличких категорија и надамо се да ће до краја године тај проблем бити ријешен - рекао је Милимир Говедарица, главни правобранилац.

У току ове године, како је данас најављено, из буџета Српске биће издвојено до милион КМ помоћи општини Вишеград за рјешавање инфраструктурних, развојних и инвестиционих пројеката.