latinica  ћирилица
11/03/2018 |  09:41 | Аутор: РТРС

Тријумф добојске "Слоге"

Теквондо клуб /ТК/ "Слога" из Добоја побједник је 16. Међународног теквондо турнира "Прњавор опен 2018".
Прњавор: Теквондо "Слога" - Фото: СРНА
Прњавор: Теквондо "Слога"Фото: СРНА

У укупном пласману турнира, који је синоћ завршен у Прњавору, у конкуренцији 20 клубова из Србије, Хрватске, Словеније, Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/ друго мјесто припало је клубу "Газија" из Бужима, а треће сарајевском "Текјону".

У категорији млађих кадета за најуспјешније појединце проглашени су Миа Јозић из ТК "Гебек" Славонски Брод и Тарик Џака из ТК "Торнадо" Сарајево, а код старијих кадета Марко Станковић и Ивана Илић из ТК "Слога" Добој.

Код млађих јуниора најбољи су били Миа Васиљевић из ТК "Добој" Добој и Ријад Окерић из ТК "Текјон" Сарајево, док су код старијих јуниор тријумфовали Ксенија Милојевић из ТК "Добој" и Амар Брига из ТК "Текјон" Сарајево.

У сениорској категорији улогу фаворита оправдао је Сава Његован, члан ТК "Прњавор", док је у женској конкуренцији најуспјешнија била Самра Мршо из ТК "Текјон" Сарајево.

Од Прњаворчана златне медаље код сениора, осим Његована, освојили су Давид Станишић и Давид Ђураш. Прво мјесто освојили су кадети Моника Гајанић, Димитрије Вуковић и Давид Малешевић, те јуниори Слађан Милановић, Милош Врховац и Дејан Модић.

На турниру одржаном у оквиру манифестација поводом обиљежавања 24. марта, Дана општине Прњавор, учествовало је око 250 такмичара.

Извор: СРНА