latinica  ћирилица
10/03/2018 |  17:17 ⇒ 11/03/2018 | 13:05 | Аутор: РТРС

Мустафа Хасанбашић ухапшен у Јабланици

Мустафа Хасанбашић из Тешња, који је од јуче у бјекству након покушаја убиства полицијских службеника у Добоју, ухапшен је данас у мјесту Јабланица на подручју општине Маглај, потврђено је Срни у Полицијској управи Добој.
Чаире, код Добоја - Фото: РТРС
Чаире, код ДобојаФото: РТРС

Хасанбашића су у 16.15 часова ухапсили припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Хасанбашић и Бењамин Ћосовић из Тешња јуче су у добојском насељу Миљковац отворили ватру на припаднике полиције. Након тога дошло је до физичког обрачуна двојице Тешањаца са добојским полицајцима.

Том приликом један полицајац тешко је повријеђен, а други лакше. Полицајци су ипак успјели да савладају Ћосовића, који је, такође, задобио повреде, док је Хасанбашић успио да побјегне и од тада се за њим трагало.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су на Озрену пронашли напуштени аутомобил "шкода октавија" који је приликом бјекства користио Хасанбашић.

Ћосовић се налази на лијечењу у добојској болници, одакле је јутрос покушао да побјегдне скоком са трећег спрата болничке собе, али га је полиција у томе спријечила.

Мустафа Хасанбашић је лице са потјернице осуђен за убиство Италијана Ђузепеа Сиду у Цириху 2000. године.

Након обнављања процеса пред Врховним судом Федерације БиХ изречена му је затворска казна од осам година затвора.

Хасанбашић је успио побјећи прије изрицања казне из обновљеног поступка, а у Казнено-поправном заводу Зеница одслужио је двије године казне.

Он ће бити испоручен на даље поступање Управи за организовани и тешки криминалитет и полицијским службеницима Полицијске управе Добој, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Извор: СРНА