latinica  ћирилица
09/03/2018 |  17:33 | Аутор: РТРС

Секретарка Скупштине Србије смијењена због корупције

Скупштина Србије разријешила је данас дужности генералног секретара парламента Светиславу Булајић, због сумње у корупцију.
Светислава Булајић (Фото: Марко Тодоровић) -
Светислава Булајић (Фото: Марко Тодоровић)

Булајићева је разријешена гласовима 135 посланика, а расправа и гласање о њеном разрјешењу обављени су, након што је та тачка на приједлог предсједника Скупштине Маје Гојковић уврштена у дневни ред Скупштине по хитном поступку.

Приједлог за разрјешење Скупштини је доставила Агенција за борбу против корупције због тога што је Булајићева противзаконито себе упућивала на службена путовања у иностранство и наплаћивала дневнице, али и обрачунавала прековремени рад.

Та агенција је рјешењем од 19. октобра прошле године утврдила да је Булајићева током обављања јавне функције у 2017. години себе упућивала на службена путовања у Истанбул, Кијев, Единбург и Варшаву и наплатила девизне аконтације на име дневница.

Она је исплатила себи 163.061 динар /око 1.381 евро/ на име прековременог рада.

Према наводима Агенције за борбу против корупције, Булајићева није обавијестила ту агенцију да је у том случају у сукобу интереса, због чега јој је изречена мјера јавног објављивања препоруке за разрјешење са јавне функције генералног секретара.

Извор: Срна