latinica  ћирилица
09/03/2018 |  15:16 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Све више љубитеља зимских спортова долази на Козару (ВИДЕО)

Зимски туризам у Републици Српској узима маха, показатељ су природна богатства која привлаче све више туриста. Крајишка љепотица Козара, постала је мамац за туристе, док је све више љубитеља зимских спортова који се одлучују за скијање на Козари.
Козара - Фото: РТРС
КозараФото: РТРС

Иако почетак зимске сезоне није обећавао, ове зиме, на Козари, снијега, али ни љубитеља скијања није недостајало. Крајишка љепотица је идеално одредиште за бијег од градске вреве - мјесто за пријатељска окупљања, али и породична дружења.

"Користим сваки слободан тренутак да сам на Козари, односно овдје долазим искључиво на Мраковицу и на скијање. Дјецу доводим на санкање, а ја и супругга скијамо", рекао је Јовица Радаковић из Приједора.

Ова планина је за многе љубитеље зимских спортова и најприхватљивија туристичка дестинација. То су препознали и заљубљеници у зимске спортове. 

"Што се тиче иначе сезоне, посјећеност то је напросто невјероватна. Стварно је примјетно да се повећава број скијаша и ових малих цицибана,  па и до одраслих", истакао је ски инструктор Миодраг Стојановић.

Од почетка године до данас, на Козару је дошло око 30 хиљада посјетилаца. 

"Задовољни смо и доласком на скијање, иако су отварањем скијалишта веће могућности него што је био одазив", изјавио је Божо Грбић из планинарско – скијашког друштво Љубијски Рудар Приједор.

Осим зимске сезоне и скијања, Козара је туристима примамљива цијеле године. Многи уживају у планинарењу, природним љепотама, те пјешачењу трим стазама и бројним другим садржајима. Већ годинама, ова планина је домаћин манифестације „Дани зиме на Козари“.