latinica  ћирилица
09/03/2018 |  12:31 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Касиповић-Кубуровић: Односи Српске и Србије на изузетном нивоу

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић, разговарао је данас са министром правде у Влади Републике Србије, Нелом Кубуровић, о међусобној сарадњи министарстава правде.
Касиповић-Кубуровић - Фото: РТРС
Касиповић-КубуровићФото: РТРС

Министри су истакли да су односи између Републике Српске и Републике Србије на изузетном нивоу, посебно када је у питању сарадња између два министарства.

С обзиром да се данас у Бањалуци, обиљежава десет година постојања Нотарске коморе Републике Српске, једна од тема разговора односила се и на функционисање и рад нотаријата.

Касиповић је истакао да Република Српска улаже велике напоре у ефикасно функционисање нотарског система, узимајући у обзир чињеницу да од тога зависи добар рад цијелог правосуђа као и да се омогућава грађанима да своје правне потребе, било да су оне пред судом или нотарима, заврше брзо и лако.

Кубуровић је подсјетила да су колеге из Републике Српске пружиле велику подршку приликом увођења јавних биљежника у правни систем Републике Србије 2014. године, те указала да Министарство правде Србије ради на унапређењу Е-правосуђа, саопштено је из Министарства правде Српске.