latinica  ћирилица
08/03/2018 |  20:18 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Вучић: Реконструкција Владе је питање за премијера

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да питање реконструкције Владе јесте питање за премијера Србије Ану Брнабић, а да ће он и Српска напредна странка /СНС/ рећи свој став ако она буде тражила мишљење странке.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Одговарајући на питање новинара у Букурешту да ли ће неко од министара у Влади бити замијењен, Вучић, који је лидер СНС-а, рекао је да га то не занима и да се није тиме бавио јер се бави проблемима који се тичу виталних и најважнијих интереса Србије.

Вучић је рекао да на Копаоник бизнис форуму није учествовао јер није имао времена да оде и да је он тог дана, када је било најављено да ће учествовати на Форуму, био у Мостару на трилатералном састанку.

Он је истакао да ће у марту, али и наредних мјесеци, бити много разговора о Косову и Метохији и да се нада да то неће довести до даље ескалације и дестабилизације у односима.

Вучић је рекао да не може да коментарише информацију о томе да Приштина и даље одбија да формира заједницу српских општина и објаснио да ће реаговати када сагледа стање.

Вучић је на крају једнодневне посјете Букурешту, рекао да Румунија жели да помогне у проналажењу компромисног рјешења за Косово и Метохију.

"Ми никада нисмо ратовали једни против других, што је права ријеткост. Румунија није признала независност Косова. Имамо много заједничких тема, желе да нам помогну у проналажењу компромисног рјешења за Косово, које постаје све већа мука за цијелу Европу пошто многи знају шта су направили 2008. године", додао је Вучић.

Извор: Срна