latinica  ћирилица
08/03/2018 |  19:35 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Вукановић оптуживао Цркву, а на себе укњижио милионске некретнине у Дубровнику (ФОТО)

Предсједник СНВ Дубровник Милорад Вукановић, постао је милионер захваљујући чињеници да је др Владислав Турнић, умјесто Цркви, како је најављивао, породици или СНВ, своју вриједну имовину у Дубровнику оставио управо Вукановићу.
Кућа, Дубровник (Фото:http://www.trebinje059.com ) -
Кућа, Дубровник (Фото:http://www.trebinje059.com )

Породица покојног Владислава Турнића каже да Милорад Вукановић није био ни у родбинским ни пријатељским везама са Турнићем. Оно што знају о њиховом односу јесте да би Вукановић, за озбиљан новац, превозио Турнића у Требиње да повремено посјети породицу.

Милорад Вукановић постао је познат широј јавности пласирањем неистина око пресељења просторија СНВ Дубровник, тврдећи да их је Црква избацила на улицу. Из СПЦО Дубровник све је одмах демантованио, али Милорад Вукановић је наставио са кампањом против Цркве. Медисјку хајку на Цркву и њено свештенсво препустио је рођаку Небојши Вукановићу, који је сваки пут када би стриц Милорад то пожелио, доносио микрофон и преносио истину знану само Вукановићима.

Милорад Вукановић (Фото: http://www.portaloko.hr)

Медисјка кампања коју је повео Милорад, а спроводио Небојша Вукановић, била је у функцији убјеђивања не само јавности у окружењу, већ самог Владислава Турнића како је Црква неодговорна према СНВ у Дубровнику. Да је покојни Владислав Турнић повјеровао у оно што су му Вукановићи пласирали, потврђује и писмо које је Турнић писао црквеним властима у Београду жалећи се на третман који Црква има према Србима у Дубровнку. Многи данас у Дубровнку сумњају да је Турнић то уопште и написао, али ако и јесте, да је очигледно ко га је довео у заблуду.

Поштанско сандуче (Фото: http://www.trebinje059.com)

Небојша Вукановић, предсједник партије за правду и ред, савјетник Младена Босића и новинар у међувремену, јавност обавјештава о писму др Турнића, али покушава да то представи као писмо дубровачких Срба, што није било тачно, као што нису били тачни ни каснији наводи Вукановића о животу црквене заједнице у Дубровнику. Док се јавност бавила информацијама које су пласирали Вукановићи, један од њих се бавио идејом како да увећа свој иметак. На путу до Турнићеве имовине, која се процјењује на више од 1.5 евра,а за коју је покојник јавно говорио да ће остати Цркви, Милорад Вукановић је преко Небојше Вуукановића прво слагао да су избачени, а онда под притиском признао да СНВ у ствари има одличне нове просторије које им, како им и Устав гарантује, плаћа држава Хрватска.

Небојша Вукановић (Фото: http://dzezar.com)

Сазнало се да у Дубровнику не живи 3.500 Срба, како се пласирало кроз текстове Н. Вукановића, да се уредно газдује имовином СПЦО у Дубровнику, сазнало се и да је лаж да су свештеници служили помен усташама. Сва истина је изашла на видјело. Осим ове, понајважније. Милорад Вукановић је на волшебан начин постао насљедник Владислава Турнића, о чему је обавијестио дубровачке Србе стављајући своје име на сандучић пред Турнићевом кућом.

Извор: trebinjedanas.com, trebinje059.com, РТРС