latinica  ћирилица
08/03/2018 |  19:24 | Аутор: РТРС

Специјално тужилаштво Косова преузело истрагу

Истрагу о убиству предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића преузело је специјално тужилаштво Косова, речено је Срни у Косовској полицијској служби.

"Истрагу је преузео специјални тужилац Косова. Двојица тужилаца, један Албанац и један Србин, данас су предали случај специјалном тужилаштву Косова", кажу у полицији, уз појашњење да су досадашњи тужиоци у овом случају прикупили довољно доказа на основу којих је извијесно да ће осумњичени бити убрзо ухапшени.

Вијест о преузимању истраге о убиству Ивановића потврдио је медијима на албанском језику главни тужилац у Приштини Решат Милаку.

Из полицијских извора Срни је речено да је истрага вођена у "правом смјеру" и да је, због "компликованости случаја" и могуће физичке угрожености двојице тужилаца који су до сада водили истрагу, предмет пренесен на већи ниво.

Потпредсједник Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Ксенија Божовић рекла је Срни да је посредством медија и извора блиских полицији добила информацију да је случај преузео специјални тужилац Косова и да та одлука потврђује да убиство Ивановића носи велики ризик за истражиоце, те да се иза атентата крије много већи мотив.

"Очекујемо, како ми у СДП-у, тако и његова породица, и верујемо, као и сви људи добре воље, да се ма ко то био открије идентитет наручиоца и починилаца атентата", каже Божовићева која је увјерена да истражни органи "морају имати и већ имају довољно доказа да се расветли монструозно убиство предсједника СДП-а".

Извор: Срна