latinica  ћирилица
08/03/2018 |  13:19 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Давидовић: Грант за побољшање положаја жена усмјерити према ентитетима (ВИДЕО)

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић сматра да грант средства предвиђена споразумом између Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Министарства иностраних послова Норвешке за унапређење безбједности жена и одговора на родно засновану дискриминацију и насиље у БиХ треба да буду усмјерена ентитетским министарствима.
Јасмина Давидовић - Фото: РТРС
Јасмина ДавидовићФото: РТРС

"Грант од 1,6 милиона КМ или 1,8 милиона КМ, посредством Агенције за равноправност полова БиХ, треба да иде надлежним министарствима у Републици Српској и Федерацији БиХ. Ми ћемо знати најбољи начин како употријебити та средства", рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци.

Она је навела да је планирано да тај новац буде утрошен на организовање округлих столова и различитих едукација, а да је њен став да би много боље било та средства усмјерити на економску стабилност жена жртава насиља.

Давидовићева је истакла да је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске дало мишљење о споразуму и да га није одбило, већ предложило да се средства не упућују Агенцији за равноправност полова БиХ, него ентитетским министарствима која ће наћи најбољи начин да их упоријебе.

Извор: СРНА