latinica  ћирилица
08/03/2018 |  08:42 ⇒ 08:55 | Аутор: РТРС

Јокић одличан, али недовољно против Леброна (ВИДЕО)

Послије три меча гдје није у потпуности показао шта умије на перкету, Никола Јокић је протекле ноћи одушевио феноменалном партијом, али то није било довољно за побједу Денвера против Кливленда – 113:108.
Јокић и Леброн (Фото:bsndenver.com) -
Јокић и Леброн (Фото:bsndenver.com)

Кавси су далеко боље ушли у утакмицу, пошто су брзо стекли 15 поена предности, да би онда Никола преузео ствар у своје руке и са 17 поена у трећем кварталу (од укупно 25 у другом полувремену) вратио тим из Колорада у меч и донио му преокрет.

Ипак, вицешампиони свијета одговарају са три везане тројке, послије чега најбољи играч данашњице такође погађа за три, па из двије невјероватно тешке позиције за два и практично приводи меч крају.

Јокића је на прави начин испратио само Гери Херис са 18 поена и четири скока, Мејсон Пламли и Пол Милсеп додали су по 12, а Џамал Мари 11 поена, седам ухваћених лопти и шест асистенција.

С друге стране, ни у Леброновом друштву није било превише расположених појединаца – Родни Худ имао је 15 поена, Лери Ненс јуниор уписао је дабл-дабл са по 13 поена и скокова, док је двоцифрен учинак имао само још Џеф Грин са десет.

Нагетси сада имају скор 35-30, односно пали су са осмог мјеста Запада, посљедњег које води у плеј-оф, а испред су Лос Анђелес Клиперси са побједом, али и поразом мање. Истовремено, Кавси су стигли до 38. тријумфа поред 26 пораза и заузимају треће мјесто на Истоку.

Денвер Нагетси успјели су предвођени српским репрезентативцем да стигну и престигну Кливленд Кавалирсе, да би онда на сцену ступио Леброн Џејмс.

Јокић је послије 22 поена збирно на посљедња три дуела, за 33 минута на паркету убацио 36 поена уз само два промашена шута (10/11 за два, 2/3 за три), уз 13 скокова, шест асистенција и пет изгубљених лопти.

Међутим, "Краљ" је сваки пут имао одговор, убацио је посљедњих девет поена гостију из Охаја и сусрет завршио са 39 поена (10/17 за два, 5/8 за три), десет асистенција, осам скокова и украденом лоптом.