latinica  ћирилица
25/02/2018 |  15:55 | Аутор: РТРС

Британац којем је добитак на лутрији уништио живот

Данијел Милар (63), добитник лутрије у вриједности од 80.000 фунти (око 200.000 КМ), тврди да му је изненадни добитак уништио живот јер је изгубио бенефиције које је имао.
Данијел Милар (Фото: https://www.dailyrecord.co.uk) -
Данијел Милар (Фото: https://www.dailyrecord.co.uk)

Милар тврди да је новац потрошио у року од неколико недјеља на поклоне породици, луксузна путовања, обнову куће и одјећу.

Међутим, Милер добитак није пријавио надлежнима, па су му неколико бенефиција које је имао као инвалид укинуте након што се за сазнало за лутрију.

"То је ноћна мора. Не знам шта да урадим и коме да се обратим. Нисам знао да треба да пријавим фонду за пензијско и инвалидско осигурање. Новац сам потрошио на два породична одмора, реновирање куће и гардеробу за мене и моју супругу. Дио сам дао синовима и кћерки“, прича Милер.

Данијел је новац освојио у септембру прошле године, али је све потрошио до децембра када је стигао позив из фонда.

"Тада су ми стопирали све погодности. Једино што сада примам јесте социјална помоћ од 350 фунти мјесечно и пензија која износи 1.08 фунти недјељно“.

Данијел, који већ дуго година има здравствене проблеме, тврди да су он и његова супруга, која за бригу о њему добије 62 фунте недјељно, сада сиромашни, пише британски Метро.

"Неки људи на лутрији добију милионе, а ми смо само за мало среће, одмах за то били кажњени“, додаје он.

Извор: Б92