latinica  ћирилица
25/02/2018 |  15:36 | Аутор: РТРС

Путин са Меркеловом и Макроном о ситуацији у Сирији

Руски предсједник Владимир Путин разговарао је данас телефоном са француским предсједником Емануелом Макроном и њемачким канцеларом Ангелом Меркел о ситуацији у источној Гути, предграђу Дамаска.
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев) -
Владимир Путин (фото: © Sputnik/ Михаил Климентьев)

У саопштењу прес-службе Кремља наводи се да су троје лидера разговарали о ситуацији у источној Гути и проблемима у вези са испоруком хуманитарне помоћи овом и другим регионима.

"Посебна пажња је усмјерена на чињеницу да се прекид војних активности не односи на операције против терористичких група", наводи се у саопштењу.

Исти извор наводи да су сви учесници разговора похвалили резултате "заједничког конструктивног рада", који је омогућио усвајање резолуције Савјета безбједности УН 2401. Лидери су, такође, истакли "значај наставка заједничких напора ради убрзане и пуне имплементације одредаба резолуције", наводи се у саопштењу, пренио је "Спутњик".

Путин је обавијестио Меркелову и Макрона о корацима које је Русија предузела у Сирији с циљем евакуације цивила, испоруке хуманитарне помоћи и пружања љекарске помоћи рањенима и болеснима.

"Постигнут је споразум о јачању размјене информација о ситуацији у Сирији путем различитих канала", наводи се у саопштењу из Кремља.

Извор: СРНА