latinica  ћирилица
25/02/2018 |  13:27 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

Приједор: 24 године Седмог одреда СБП МУП Републике Српске (ФОТО/ВИДЕО)

У Приједору су данас обиљежене 24 године од формирања Седмог одреда СБП МУП-а Републике Српске.
Обиљежаање 24. годишњице седмог одреда СБП МУП-а РС - Фото: РТРС
Обиљежаање 24. годишњице седмог одреда СБП МУП-а РСФото: РТРС

У Приједору је обиљежена 24. годишњица формирања Седмог одреда некадашње Специјалне бригаде полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске. У знак сјећања на погинуле припаднике, служен је парастос у Цркви Свете Тројице.

У одбрани граница Српске, погинуло је седам припадника седмог полицијског одреда. Дужни смо сјећати се и одавати почаст јунацима, поручили су њихови бивши саборци.

Сјећање на погинуле, заједнички су обиљежили припадници војске и полиције из свих крајева Српске. Поручено је, оваква окупљања, примјер су заједништва представницима свих политичких партија.

"Без обзира што Седми одред организује парастос погинулим припадницима, овдје су дошли сви комаданти и сви припадници из Херцеговине, из Сарајева и свих осталих осам одреда. И убудуће ће тако бити", рекао је Горан Сарић, ратни командант СБП МУП-а Републике Српске.

Обиљежаање 24. годишњице Седмог одреда СБП МУП-а РС

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић је истакао да су се у Приједору окупили ратни другови из свих крајева Републике Српске да евоцирају успомене и да се друже, да се подсјете на тешка, али славна и витешка времена и пошаљу посебну врсту поруке свима, а посебно представницима политичких партија да је тај примјер заједништва и дух јединства нешто што је створило Републику Српску и што је била највећа снага српског народа.

Служен је парастос у Цркви Свете Тројице у Приједору и положени су вијенци на централно спомен-обиљежје и испред спомен-плоче у згради Полицијске управе. Организована је и свечана поворка од цркве до централног приједорског спомен-обиљежја.

Г. Вила/РТРС