latinica  ћирилица
24/02/2018 |  15:20 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

Јовичић: Циљ ДНС-а освајање најмање 100.000 гласова (ВИДЕО)

Предсједник Изборног штаба ДНС-а Драгомир Јовичић рекао је да је циљ ове странке на предстојећим општим изборима освајање најмање 100.000 гласова, најмање 12 посланика у парламенту Републике Српске и два директна мандата када је у питању Парламентарна скупштина БиХ.
Бањалука: ДНС - Фото: СРНА
Бањалука: ДНСФото: СРНА

"Мислим да људи у ДНС-у радећи системски, како су и почели радити, тај циљ могу остварити“, рекао је Јовичић новинарима у Бањалуци, након састанка предсједника Регионалних одбора ДНС-а Бањалука, Приједор, Градишка и предсједника градских и општинских одбора ДНС-а ове три регије.

Он је рекао да је увјерен да ће ДНС овај резултат остварити и пребацити, подсјетивши да је ДНС на прошлим изборима имао више од 85.000 гласова, те да је сасвим реално очекивати помак за око 15.000 гласова.

Потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац рекао је да је основни циљ ДНС-а да у регијама Бањалука, Приједор и Градишка освоји око 45.000 до 50.000 гласова, један директан мандат за Представнички дом у Парламентарној скупштини БиХ и пет директних мандата за Народну скупштину Републике Српске.

Бањац је рекао да је циљ ДНС-а да се заврши формирање градских и општинских изборних штабова до 20. марта, а формирање штабова бирачких мјеста до краја априла, истичући да ће око 7.000 људи радити у мјесним, општинским и регионалним изборним штабовима ДНС-а.

Извор: СРНА