latinica  ћирилица
24/02/2018 |  13:18 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Снијег урушио бројне кровове, вода у Бихаћу неисправна

У Бихаћу и Цазину, у Унско-санском кантону Федерације БиХ, због обилног снијега у посљедњих неколико дана урушили су се кровови на четири породичне куће, 14 помоћних објеката, фискултурној сали школске зграде и двије кровне конструкције на објектима приватних фирми.
Снијег у Бихаћу срушио кров школске сале - Фото: klix.ba
Снијег у Бихаћу срушио кров школске салеФото: klix.ba

Због тежине снијега, у Бихаћу су се урушили кровови на два стамбена објекта, осам помоћних објеката и два крова на објектима приватних фирми. Јуче се срушио и кров фискултурне сале Економске школе у центру Бихаћа која је у изградњи, али на срећу у наведеним урушавањима није било страдалих, речено је у Цивилној заштити овог кантона.

У Цазину се срушио кров двије породичне куће, а дошло је до урушавања и на шест помоћних објеката, као што су штале и гараже, које су у потпуности уништене. Страдалих није било.

Висина сњежног покривача у Бихаћу јутрос је износила 80 центиметара.

Снијег на кровним конструкцијама је изузетно тежак и опасан, због чега је и дошло до урушавања кровова, а у овим градовима отежано је и одвожење комуналног отпада, а паркинг простора је веома мало.

Градоначелник Бихаћа упутио је и захтјев Министарству одбране БиХ за ангажман припадника Оружаних снага БиХ из касарне "Адил Бешић" који ће у координацији са градским службама вршити чишћење пјешачких прилаза школским и здравственим установама, као и тротоара у средишњем дијелу града.

Према подацима Цивилне заштите, очекује се да припадници Оружаних снага изаћи данас на улице Бихаћа.

Из Завода за јавно здравство обавијестили су грађане Бихаћа да је на основу узетих узорака воде од 19. фебруара и урађених параметара микробиолошке и физичко-хемијске анализе вода у моменту узорковања била здравствено неисправна, због чега су савјетовали прокувавање воде прије употребе до даљег.

Извор: СРНА