latinica  ћирилица
24/02/2018 |  09:29 | Аутор: РТРС

На Ивановића пуцано "хеклером", а не "дугом деветком"

Лидер Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је из аутоматског пиштоља "хеклер и кох", а не из "дуге деветке", како је раније објављено, пишу данашње "Вечерње новости" позивајући се на изворе блиске истрази.

Лист наводи да су убице на дан атентата - 16. јануара "опел астром" пратиле Ивановића, од тренутка када је изашао из стана у Косовској Митровици, па до сједишта странке гдје је на њега пуцано са задњег сједишта тог аутомобила.

Атентатори су истим аутомобилом побјегли према Медицинској школи и даље ка насељу Брђани, гдје су у Улици војводе Путника, запалили "астру".

Иако је спаљено возило брзо пронађено, у њему нису откривени трагови.

Још није утврђено како је и када возило ушло на територију Косова и Метохије, а од српске полиције стигла је информација да је посљедњи власник возила била жена која га је продала неком ауто-отпаду, наводи лист.

Према информацијама листа, полиција и даље узима изјаве од људи који су били у контакту са Ивановићем последњих дана прије његовог убиства, а чека се и извјештај о телефонским позивима.

Извор: Срна