latinica  ћирилица
24/02/2018 |  08:30 | Аутор: РТРС

Састанак начелника општине крупа на Уни и Републичке управе Цивилне заштите

Начелник општине Младен Кљајић данас ће у Бањалуци разговарати са представницима Републичке управе Цивилне заштите о затјевима који су из ове општине упућени због проблема са сњежним падавинама јер висина снијега у вишим предјелима износи више од једног метра.
Крупа на Уни - снијег - Фото: СРНА
Крупа на Уни - снијегФото: СРНА

"Тражили смо 3.000 литара горива за механизацију која ради на чишћењу локалних путева", рекао је Кљајић, додавши да је општина Крупа на Уни од сусједних локалних заједница тражила помоћ механизације.

Општина Крупа на Уни обратила се Цивилој заштити Републике Српске и с циљем помоћи Вукашину Кочићу са Мањаче, чије је стадо оваца сњежно невријеме затекло у овој општини.

За стадо од 1.500 оваца и око 1.000 јагњади нема сточне хране, а с обзиром да мјештани због суше немају довољно хране за своју стоку, не могу му помоћи.

Представници Републичке управе Цивилне заштите синоћ су посјетили Крупу на Уни, насеље Доњи Дубовик, гдје су чобани са стадом.

У општини Крупа на Уни данас није било наставе у Основној школи "Бранко Ћопић", а у Општинској управи до даље ће дежурати службеници који не путују.

Радници који путују неће долазити на посао док се не побољша ситуација.

Регионални путни правци у овој општини су очишћени, а на локалним путевима, које мјештани чисте тракорима, очишћени дио коловоза је узак и није безбједан за саобраћај.

Нема проблема у снабдијевању електричном енергијом и водом, а раде и службе Дома здравља.

Извор: Срна