latinica  ћирилица
23/02/2018 |  16:13 | Аутор: РТРС

Извјештај против још једног осумњиченог за злочин над Србима у Коњицу

Полицијска управа Требиње доставила је Тужилаштву БиХ извјештај против лица чији су иницијали О.Н. због почињеног ратног злочина над српским становништвом на подручју општине Коњиц, саопштено је из ове управе.
Полицијска управа Требиње - Фото: РТРС
Полицијска управа ТребињеФото: РТРС

У саопштењу се наводи да ово лице није поштовало одредбе женевских конвенција, те истиче да је ово други достављени изјештај од почетка године за почињени ратни злочин.

Према незваничним сазнањима, О.Н. је бошњачке националности, а осумњичен је да је 2. јуна 1992. године учествовао у противправном хапшењу три лица српске националности, које је одвео у непознатом правцу и чији посмртни остаци ни до данас нису пронађени.

Он је осумњичен да је као припадник такозване Армије БиХ учествовао у нападу, пљачкању и паљењу села Блаца, општина Коњиц, када је убијено најмање 16 мјештана Срба из породице Куљанин, Килибарда и Голубовић.

Полицијска управа Требиње је у 2017. години доставила 11 извјештаја Тужилаштву БиХ против 16 лица за почињена 22 кривичних дјела ратног злочина на подручју Мостара, Коњица и Ливна током 1992. године.

Извор: Срна