latinica  ћирилица
22/02/2018 |  18:16 ⇒ 18:19 | Аутор: РТРС

ЦИК БИХ истражује Шаровићево министарство

Из извора блиских Централној извборној комисији БиХ портал Дневник.ба добио је фотографију документа у којем ЦИК тражи ревизију у Министарству спољне трговине и економских односа.
Шаровић - истрага -
Шаровић - истрага

Ријеч је о томе да је фимра "Мујановићи д.о.о." у власништву кума Бакира Изетбеовића потенцијални финансијер политичких странка у БиХ.

У документу пише:

"У складу са чланом 14. став (1) Закона о финансирању политичких странака ("Службени гласник БиХ" број: 95/12 и 41/16), молимо вас да нам у року 7 (седам) дана, од дана пријема овог захтјева, доставите податке о томе да ли је Министарство вањске трговине и економских односа БиХ у 2016. години склопило уговоре о јавним набавкама да правним лицем Мујановићи д.о.о. Вогошћа, односно користило услуге овог правног лица и у ком износу.

Тражени подаци су нам потребни у сврху ревизије годишњих финансијских извјештаја политичких странака за 2016. годину, које су примиле донације наведеног правног лица.

Централна изборна комисија БиХ је, у складу са чланом 10. став (1) Закона о финансирању политичких странака обавезна извршити ревизију финансирања свих политичких странака.

У потпису, предсједница ЦИК-а Ирена Хаџиабдић, стоји у документу."

Министарство тврди: Нисмо пословали са Мујановићем

Из Министарства је за Дневник.ба потврђено да Министарство никад није пословало са споменутом фирмом.

Оно што је занимљиво у цијелој причи је разлог због којег ЦИК уопште истражује Шаровићево министарство и то у вези са потенцијалним пословањем са фирмом чији је власник Изетбеговићев кум.

Упите о томе проводи ли се ревизија и у другим министарствима портал Дневник.ба послао је и на и на адресе осталих осам министарства у Савјету министара и биће објављени кад стигну одговори.

Извор: Дневник.ба