latinica  ћирилица
22/02/2018 |  16:57 ⇒ 17:00 | Аутор: РТРС

Лавров уручио Дачићу Орден пријатељства

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров уручио је данас министру спољних послова Србије Ивице Дачићу руски Орден пријатељства.
Лавров и Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Лавров и ДачићФото: ТАНЈУГ

Лавров је приликом уручења ордена у Амбасади Русије у Београду рекао да је посебно дирљиво то што је Дачић орден посветио покојном оцу, који је недавно преминуо.

Дачић је рекао да му је огромна част и лично и професионално задовољство што прима овај велики орден Руске Федерације.

Он је истакао да Србија никад неће водити антируску политику, те додао да воли Русију, али зато што воли и Србију, пренио је "Спутњик".

"Онај ко би радио против нашег пријатељства с Русијом директно ради и против интереса Србије. Када је Србији тешко, када наши непријатељи желе да помогну Косову непринципијелно и раде против интереса Србије, искрено речено, ја тад зовем Сергеја Лаврова", рекао је Дачић.

Он је подсјетио да му је истог дана када објављена вијест да је добио орден од руског предсједника Владимира Путина, умро отац.

"Зато сам овај орден посветио њему и свим другим милиционерима, полицајцима и војницима који су се борили за Косово, као што је то и он радио", рекао је Дачић и додао да овај орден нема цијену.

Дачићу је Московски хор отпјевао пјесму "Прави пријатељ".

Извор: СРНА