latinica  ћирилица
22/02/2018 |  16:24 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Гаспром уз Звезду до 2020. године

Црвена звезда продужила је уговор са руским нафтним гигантом Гаспром нефт до 2020. године.
Црвена звезда (фото:crvenazvezdafk.com) -
Црвена звезда (фото:crvenazvezdafk.com)

"Оно што је најавио генерални директор руске компаније Александар Дјуков приликом своје посјете нашем клубу у октобру прошле године, сада је реализовано. Послије свечаног отварања куполе Храма Светог Саве, на којој је израду мозаика такође финансирао руски гигант, одржан је састанак руководства Гаспром нефт и нашег клуба, на коме је озваничен наставак сарадње до 2020. године", наводи се на сајту клуба.

Уговор су потписали предсједник УО, генерални директор Гаспрома Александар Дјуков и предсједник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, у присуству генералног директора НИС Србије Кирила Тјурдењева, генералног директора црвено-бијелих Звездана Терзића и министра енергетике Србије Александра Антића.

"Ми подржавамо клуб већ много година, а такође активно доприносимо васпитању младих талената за српски фудбал. ФК Црвена звезда даје одличне спортске резултате, како у националном првенству, тако и на европској сцени. Склапање новог споразума је сасвим логичан наставак наше сарадње са клубом", изјавио је Дјуков.

"Иза нас је осам година успјешног рада, а сада смо обезбиједили и пуних десет година сарадње. Компанија је била заједно са клубом у за њега најтежа времена и сада је са нама, када се у пуном сјају враћамо на европску арену. Вјерујем да ће наша сарадња, као и раније, јачати из године у годину и ми ћемо наставити заједно да радимо на реализацији многобројних пројеката на обострану корист. Ово је одлична вијест не само за нашу вишемилионску армију навијача, већ и за српски спорт у цјелини", навео је Мијаиловић.

Финансијски детаљи продужетка сарадње нису саопштеније, али се још крајем прошле године спекулисало да ће доћи до повећања спонзорства на годишњем нивоу, које је до сада, по уговору из 2015. године, износило 4,5 милиона евра по сезони, уз веће бонусе.

Извор: Б92