latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:53 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

У Београду отворен 40. Међународни сајам туризма (ВИДЕО, ФОТО)

У Београду је отворен 40. Међународни сајам туризма, који је окупио више од 1.200 излагача из 55 земаља.
Сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

Одржава се под слоганом "Одмор те чека", а земља-партнер ове године је Грчка.

Један од највећих сајмова ове врсте у југоисточној Европи прилика је да се представе и богати туристички потенцијали Републике Српске.

Репрезентативни штанд Републике Српске доноси најбогатију туристичку понуду до сада и свједочи о томе да је Српска све привлачнија туристима.

Највише туриста у Српску стиже управо из Србије.

- Претходна година је била веома успјешна, Андрићград је онај мамац и са оним садржајем који нуди просто мами туристе да долазе. И оно што нас посебно радује – да Вишеград премоштава ону љетну и зимску сезону - истакла је Оливера Тодоровић, директорка Туристичке организације Вишеград.

- Бањалука је редовни учесник на сајму туризма да презентује своју туристичку понуду. Ми првенствено презентујемо вјерски туризам, авантуристички туризам и културни туризам - каже Вера Барић, Туристичка организација  Бањалука.

Сајам туризма у Београду

Број долазака туриста у Републици Српској лани је повећан за 24,6%.

- И данас и ових дана ћемо показати наш бањски потенцијал, наш планински потенцијал, наше здраве воде, здраву природу, националне паркове, паркове природе - поручио је Предраг Глухаковић, министар трговине и туризма Републике Српске.

Представништво Српске организовало је запажен наступ наших винара и виноградара на Међународном сајму вина.

- Ово представљање је довело до тога да наши винари већ постају и редовно добитници награда на сајму вина, и ове године према првим информацијама имамо такође велики број медаља које су наши винари освојили - нагласио је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији. 

Истовремено са сајмовима туризма и вина, одржавају се и сајмови угоститељске опреме и сувенира.