latinica  ћирилица
22/02/2018 |  13:34 | Аутор: РТРС

Тузла - Четири лица умрла од грипа

Четири лица умрла су од компликација проузрокованих сезонским грипом - вируса типа А и Б, док је код једног умрлог потврђено присуство вируса Х1Н1 /свињски грип/, речено је на конференцији за новинаре Завода за јавно здравство Тузланског кантона.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Директор Завода за јавно здравство Тузланског кантона Маида Мулић навела је да је епидемиолошка ситуација на подручју кантона несигурна, те да је компликује и неповољна епидемиолошка слика са вирусом морбила у Србији, јавили су федерални медији.

Министар здравства Тузланског кантона Бахрудин Хаџиефендић истакао је да су предузете мјере организационе природе и издате препоруке за заштиту, док је у Универзитетском клиничком центру Тузла још прије два мјесеца редукован режим посјета. На овој клиници хоспитализовано је 15 пацијената, а код пет је изолован вирус Х1Н1.

Преминули су претходно били на лијечењу у УКЦ Тузла, а дошли су из општина Кладањ, Живинице и Бановићи.

Директор Клинике за инфективне болесту УКЦ Тузла Сеад Ахметагић нагласио је да је Први случај забиљежен је 19. фебруара, када је млађа особа умрла од компликација проузрокованих вирусом свињског грипа.

Извор: СРНА