latinica  ћирилица
22/02/2018 |  13:27 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Богданић и Храповић о здравству Републике Српске и Црне Горе

Министар здравља Републике Српске Драган Богданић у разговору са црногорским колегом Кенаном Храповићем представио је капацитете здравствених установа у Српској са нагласком на здравствене центре у Невесињу и Требињу, гдје су развијене услуге дигестивне хирургије и дијализе.
Министар Богданић у Подгорици - Фото: СРНА
Министар Богданић у ПодгорициФото: СРНА

На састанку је било ријечи и о искуству Републике Српске приликом оснивања Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, с обзиром на то да и црногорско Министарство здравља планира успостављање сличног радног тијела.

Храповић је истакао да је Влада Црне Горе прошле године издвојила 11,8 милиона евра из капиталног буџета за набавку савремене медицинске опреме за све здравствене установе, а ове године пет милиона евра, што ће знатно унаприједити пружање здравствених услуга на свим нивоима здравствене заштите.

На састанку је оцијењено да је сарадња између Црне Горе и Републике Српске у области здравства веома добра и да ће у наредном периоду бити додатно унапређивана, саопштено је данас из црногорско Министарства здравља.

Састанку је присуствовао и директор Фонда за здравствено осигурање Црне Горе Сеад Чиргић.

Извор: СРНА