latinica  ћирилица
22/02/2018 |  11:45 | Аутор: РТРС

Бијељина - Лажима о тешкој материјалној ситуацији прибавио више од 2,5 милиона КМ

Припадници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске поднијели су Окружном тужилаштву Бијељина извјештај против лица чији су иницијали А.П. /23/ из овог града због сумње да је преваром прибавило противправну имовинску корист у износу већем од 2.574.000 КМ, рекла је портпарол МУП-а Даница Гњатовић.
Новац - Фото: РТРС
НовацФото: РТРС

Гњатовићева је навела да је ово лице осумњичено да је, у намјери да прибави противправну имовинску корист, лажним приказивањем чињеница, у више наврата оштећеног држављанина Швајцарске довело у заблуду да изврши трансфере новца посредством властитих рачуна на рачун осумњиченог. Он је, без законом прописаних исправа, подизао дозначена средства.

Гњатовићева је подсјетила да је ово лице ухапшено 31. децембра прошле године у оквиру међународне истраге Управе криминалистичке полиције у вези са кривичним дјелима превара. У оквиру ове истраге полицијски службеници су у јулу 2017. године извршили претресе на више локација, те привремено одузели предмете у вези са извршењем овог кривичног дјела, односно одређену документацију, мобилне телефоне, рачунаре, аутоматску пушку и метке, као и аутомобиле "туарег" и "крајслер".

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Александру Перићу, који је признао извршење кривичног дјела. Он је посредством лажних профила на друштвеним мрежама контактирао оштећено лице у Швајцарској којем је говорио да је у тешкој материјалној ситуацији и које му је на основу тога уплаћивало новац.