latinica  ћирилица
21/02/2018 |  15:42 | Аутор: РТРС

Рамљак: Сачувана радна мјеста, спријечена пропаст концерна

Бивши повјереник хрватске Владе за "Агрокор" Анте Рамљак у писму послатом свим запосленима тог концерна наводи да је поносан због сачуваних радних мјеста и спречавања пропасти концерна.

Рамљак истиче да је поднио оставку да не би постао препрека постизању нагодбе са повјериоцима овог концерна у вези са њиховим потраживањима.

"Поносан сам и на резултате које смо заједно остварили у протеклих 10 мјесеци. Стабилизовали смо пословање компанија, вратили повјерење добављача и спријечили пропаст којој смо гледали у очи прошле године", навео је Рамљак.

Хрватски медији наводе да ће се о оставци Рамљака, његовом насљеднику и ситуацији у "Агрокору" више знати око 16.00 часова, када је најављено обраћање новинарима предсједника Владе Хрватске Андреја Пленковића.

Загребачка берза данас је обуставила трговање акцијама из система "Агрокора" због кризе настале након што је ванредни повјереник хрватске Владе за тај концерн Анте Рамљак поднио неопозиву оставку.

Поједини хрватски медији незванично јављају да су кандидати за новог ванредног повјереника Владе за "Агрокор" бивши предсједник управе "Подравке" Звонимир Мршић, Фабрис Перушко из управе "Тиска" и члан ванредне управе за "Агрокор", задужен за финансије.

Рамљак је поднио оставку на мјесто повјереника Владе Хрватске за "Агрокор" због сталних напада и притисака.

Он је прије двије седмице сву документацију о савјетницима тог концерна донио хрватском премијеру који је наредио анализу.

Предаја документације је услиједила након избијања афере у којој је откривено да је компанија у којој је Рамљак радио прије преузимања функције повјереника добијала 250.000 куна /33.600 евра/ седмично за услуге главног савјетника у процесу реструктурисања "Агрокора".

Извор: СРНА